Wijkverpleging komt terug in basispakket zorgverzekering

Medemblik – De wijkverpleging komt terug. Vanaf 2015 wordt deze verpleegkundige in het basispakket van de zorgverzekeringswet opgenomen. Dit staat in het concept wijziging Besluit zorgverzekering dat naar de Tweede Kamer is gestuurd.

De wijkverpleegkundige gaat de zorg met de huisarts en andere hulpverleners coördineren. Ook kan de nieuwe wijkverpleegkundige met de cliënt vaststellen welke zorg en ondersteuning nodig is om zo goed en zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Dit alles is onderdeel van de verregaande hervorming van de langdurige zorg waarbij gemeenten en zorgverzekeraars een grotere rol krijgen in de zorg (verzekeraars) en ondersteuning (gemeenten, Wmo 2015) voor senioren en jeugd.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.