Lente-expositie met overzichtsexpositie Menno Bauer

Nibbixwoud – De Westfriese kunstenaar Menno Bauer werd meermaals genomineerd als “Nederlands Kunstenaar van het Jaar”. Hij exposeert in heel Europa. Het Bonnefanten Museum in Maastricht kocht recent nog 17 werken van hem aan. Art-Land, Museum voor Hedendaagse Kunst in Nibbixwoud, eert haar beroemde streekgenoot met een overzicht-expositie.

De opening van de expositie (t/m juni) is op zondag 16 maart 14.00 uur en wordt op eigen wijze verricht door Menno Bauer zelf.

Het werk van Menno Bauer trok al vroeg de aandacht. Zijn werk is dan ook zeer herkenbaar. De kracht van zijn werk zit in de suggestie van de beweging. Het lijkt haast ballet. Komt het door het lijnenspel? Of door de contrastwerking  van de felle kleuren? ‘In mijn schilderijen’, zegt Bauer, ‘zet ik alles in beweging. Ik wil de figuren in het schilderij laten dansen, ik wil laten zien dat alles leeft en vol spanning zit’. Het voor deze expositie door de kunstenaar zelf geselecteerde werk geeft weer hoe die kracht van de beweging in de loop der tijd verder toeneemt. Het bespaart de bezoeker van Art-Land een bezoek aan de musea in Duitsland, Italië, Oostenrijk, België of ander buitenland waar zijn werk normaal gesproken hangt.

De exposities in Art-Land kenmerken zich door grote veelzijdigheid. Beter dan met het werk van Eric Kerkvliet kan dit niet gedemonstreerd worden. “Ruimtelijk Realisme” noemt hij het zelf. De wonderlijke suggestie van ruimte en diepte in zijn realistische voorstellingen prikkelen op krachtige wijze de fantasie van de toeschouwer.

De jonge kunstenaar Redmer Hoekstra voelde zich uitgedaagd om naast de al gearriveerde kunstenaars te exposeren. En inderdaad: neem ruim extra tijd om alle gedroomde details in zijn pentekeningen met hem te ervaren.

Met zijn beelden geeft Peter IJsseldijk zijn visie op de vrouw. Beelden die de zwaartekracht  soms haast ontstijgen. En altijd mooi, zijn vrouwbeeld!

De opening van de expositie (t/m juni) is op zondag 16 maart 14.00 uur en wordt op eigen wijze verricht door Menno Bauer zelf. Art-Land, Museum voor Hedendaagse Kunst, Overspoor 35, Nibbixwoud, vlak bij de A7, is elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 – 17.00 uur.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.