Inloophuis Medemblik toont ‘Wakker worden in een boze droom’ BONtheater op zondagmiddag 23 maart

Medemblik – Op zondagmiddag 23 maart toont het Inloophuis Medemblik de film ‘Wakker in een boze droom’ van Peter en Petra Lataster in het BONtheater in Medemblik. De film kreeg de IDFA Prijs voor beste Nederlandse Documentaire 2013, Tweede plaats in de top 10 van IDFA’s publieksfavorieten.

De film volgt 3 vrouwen geconfronteerd met borstkanker in het Antoni van leeuwenhoek. De Volkskrant  schreef de volgende recensie: ‘Een afgewogen, ontroerende, en vooral intieme documentaire, zonder ook maar een zweempje voyeurisme. De film speelt zich af in het Antoni van leeuwenhoek en bij de patiënten thuis. De behandeld arts is Prof.dr.Emiel Rutgers.

Een op de acht Nederlandse vrouwen krijgt borstkanker. Iedereen kent dus wel iemand in zijn naaste omgeving die met deze levensbedreigende ziekte kampt. De plek waar een vrouw misschien op haar kwetsbaarst is, haar mooist, trotst en sexy wordt een bron van vertwijfeling en woede. Bij Ingrid, Vicky en Sabrina toont zich borstkanker in verschillende gedaanten. De vaak zware en pijnlijke behandelingen die zij ondergaan zijn een tijdelijke etappe naar de gehoopte genezing die zo weer in ziekte om kan slaan. Maar ook hun gevoel voor eigenwaarde staat op het spel. Ze voelen zich in hun vrouwelijkheid aangetast, beschadigd en onzeker. ‘Wakker in een boze droom’ laat op zeer persoonlijke en intieme wijze zien hoe de vrouwen en hun partners na de diagnose proberen weer vat te krijgen op het leven. Zonder commentaar en interviews volgt de film Ingrid, Vicky en Sabrina die door de behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis voor onvermijdelijke en pijnlijke keuzes gesteld worden. Hoe rapen ze de scherven weer bij elkaar en wie helpt hen daarbij? Hoe dragen zij en hun partners de angst om een onzekere toekomst?Ingrid, Sabrina en Vicky gaan de ziekte met de moed der wanhoop, uithoudingsvermogen en humor te lijf. ‘Wakker in een boze droom’ is een ode aan de levenskunst en weerbaarheid van vrouwen.

‘’Wakker in een boze droom’ richt ook een monument op voor de artsen en verpleegkundigen die het cliché van de patiënt als nummer onderuithalen. De film is een prachtig voorbeeld van de Nederlandse humane en sociale documentaire traditie. Geen sensatie, maar inleving en betrokkenheid.’  – Het Parool. De beide regisseurs zijn aanwezig!

Waar: BONtheater, Admiraliteitsweg 6 Medemblik. Organisator: Inloophuis Medemblik. Wanneer: zondagmiddag 23 maart Aanvang 15:00 (zaal open 14:30). Kaarten bestellen: via de website € 6,05 (incl. reserveringskosten) U krijgt de kaarten toegestuurd via uw emailadres.

€ 5.00 aan de zaal (maar vol=vol). U kunt ook kaarten kopen bij het Inloophuis Medemblik. Voor openingstijden en online kaarten bestellen: www.inloophuismedemblik.nl

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.