SEH blijft 24 uur per dag beschikbaaar in Westfriesgasthuis Hoorn

Hoorn – Zorgverzekeraars Nederland (ZN) gaan veel veranderingen doorvoeren in de ziekenhuiswereld. Één van de veranderingen waaraan wordt gedacht, is om boven het Noordzeekanaal de volledige Spoedeisende hulp(SEH) te concentreren in drie ziekenhuizen: Alkmaar, Hoorn en Zaanstad. De SEH’s van het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk, het Waterlandziekenhuis in Purmerend, het Geminiziekenhuis in Den Helder en het Boven-IJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord blijven dan slechts open tijdens kantoortijden.

De statenfractie van de SP is een petitie begonnen om deze plannen terug te draaien.  Zowel huisartsen als ambulancepersoneel, maar ook omwonenden maken zich grote zorgen. Vooral de verlenging van de aanrijtijden wordt gezien als een bedreiging van de spoedeisende zorg.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.