Medemblik Actueel.

Flora en fauna

NL-Doet Natuurwerkdag Egboetje Oostwoud

OOSTWOUD – IVN West-Friesland gaat weer klussen op 22 maart tijdens de Nationale NL Doetdag. De grootste vrijwilligersactie in Nederland waar meer dan 300.000 mensen aan mee hebben gedaan in 2013. IVN zoekt ‘slechts’ 15 volwassen vrijwilligers die een dagdeel willen werken in het Egboetswater. Ook grotere kinderen mogen meehelpen met ‘kleine klussen in het groen’.

Deelnemers zijn om 9.00 uur welkom in het Egboetje (afslag Hauwert), Liederik 15, 1678 JC Oostwoud. Er wordt tot ongeveer 13.00 uur geklust. Samen met vrienden, familie of collega’s snoeien, harken en je nuttig maken en zo het afgesloten Egboetsterrein voorjaarsklaar maken. Voor gereedschap wordt gezorgd, evenals voor koffie, koek en traktaties. Trek laarzen en makkelijke (regen)kleding aan en neem een lunchpakket mee.

Wat moet er zoal gebeuren? Het gebouw het Egboetje in het Egboetswater na de winterstop in orde maken voor de komende natuurexcursies aan groepen en scholieren. Het natuurpad door het sneeuwklokjesterrein begaanbaar maken: verwijderen van takken en opslag. De paddenpoel schonen. Het donkere pad in het naastgelegen bos onder handen nemen. Een wilde bloemenveld aanleggen in de omgeving van de insectenhotels die beschikbaar zijn gesteld door het Landschap Noord-Holland. Dit alles voor het goede doel en een goed gevoel!

Informatie en aanmelden I.v.m. voldoende gereedschap bij: Henk Lanting 06 11028030 of via www.nldoet.nl

Reageren via facebook