International Sailing Center Medemblik krijgt nieuwe impuls

regattacenter

Medemblik – De gemeente Medemblik en het Watersportverbond investeren de komende jaren in het International Sailing Center Medemblik (ISCM). Straks voldoet het zeilcentrum nog beter aan alle eisen van deze tijd. Zo wordt er mogelijk een eenvoudige slaapaccommodatie gerealiseerd. Ook komen er extra steigers, hoogwaardig Wifi en voorzieningen voor campers. Door deze investeringen blijft Medemblik een van de belangrijkste zeillocaties in Nederland.

Activiteiten

Naast een zeilcentrum gericht op topsport en talentontwikkeling, wordt het een aantrekkelijke plek voor invaliden om te zeilen. Voor zowel amateurs als voor sporters die op Paralympisch niveau zeilen. Daarnaast worden er activiteiten ontwikkeld om het aantal zeilers te verhogen, zoals het intensiveren van de team- en matchracewedstrijden.

“Door de (financiële) ondersteuning van de gemeente Medemblik en de Provincie Noord-Holland kan het International Sailing Center Medemblik een belangrijke rol blijven vervullen in het behalen onze doelen van het Watersportverbond en de professionalisering van onze sport”, aldus Maurice Leeser, directeur Watersportverbond.

Zeilacademy

In 2013 hebben ruim 600 basisschoolleerlingen deelgenomen aan activiteiten tijdens de Delta Lloyd Regatta. Oud Olympisch zeiler Lobke Berkhout verbindt zich aan het zeilcentrum met de Lobke Berkhout zeilacademy. Vanuit deze academy worden zeilkampen voor jeugd en bedrijfsclinics georganiseerd.

Wethouder Louw Jan Zwagerman: “We poetsen een prachtige parel verder op. Deze investering is een volgende stap in de professionalisering van de watersport in Nederland. We creëren een volwaardig trainingscentrum en versterken de regionale economie.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.