Medemblik Actueel.

Algemeen Videos

Burgemeester Frank Streng bezoekt Contest Yachts tijdens Hiswa.

Medemblik|Amsterdam – Burgemeester Frank Streng heeft zaterdag 8 maart aan het einde van de ochtend de stand van Contest Yachts tijdens de Hiswa Amsterdam Boat Show 2014 bezocht. Streng bezocht de stand van Contest omdat hij er ongelooflijk trots is op dat deze parel onder de jachtbouwers in de gemeente is gevestigd. Contest (Conyplex B.V.) is een familiebedrijf met een ongekende internationale allure.

Burgemeester Frank Streng samen met Arjen Conijn van Contest Yachts op de Contest 42
Burgemeester Frank Streng samen met Arjen Conijn van Contest Yachts op de Contest 42

De activiteiten van de Contest Group bestaan in hoofdzaak uit de productie van en handel in zeiljachten (Contest Yachts). Contest heeft het gehele productieproces van een Contest jacht in eigen handen. De jachtwerf op het nautische bedrijventerrein Overleek kent dan ook een tal van faciliteiten, waaronder een verwarmde werkplaats, twee spuiterijen, een 40 tons scheepslift en een separate mastenkraan. Tijdens een bedrijfsbezoek was het college van burgemeester en wethouders zeer onder de indruk van het goed onderhouden terrein.

Contest Yachts werd in 1959 opgericht door Ed Conijn, die een duidelijke niche in de markt in Nederland identificeerde voor de bouw van eerste klasse boten van de nieuwste generatie van polyester materialen. Het eerste product was een open twee-mans jacht, genaamd de Vliegende Hollander. Een direct succes, waarvan uiteindelijk meer dan 600 exemplaren zijn gebouwd. Onder leiding van Ed’s zoon, Frits Conijn, groeide Contest uit tot een jachtbouwer van wereldformaat. Aan het begin van het millennium nam de derde generatie van de familie het stuur over. Arjen Conijn, de huidige eigenaar-directeur, zorgt voor een verdere versterking van het merk Contest. Dit proces heeft geresulteerd in een reeks van nieuwe modellen, waaronder de meest recente 42 footer en een motorjacht. Deze twee jachten waren genomineerd voor de prestigieuze European Yacht of the Year prijs, waarbij de 42 footer de European Yacht of The Year 2014 is geworden in de categorie Luxury Cruiser. Voor de Hiswa 2014 zijn deze twee noten van Contest genomineerd voor de Hiswa zeilboot van het jaar en de HISA motorboot van het jaar. Helaas zijn deze awards dit jaar naar andere boten gegaan.

Onder Arjen Conijn is zeer recentelijk ook het zusterbedrijf Medemblik Yacht Serving (MYS) opgezet. MYS beschikt over 45 hypermoderne en volwaardige ligplaatsen, waarbij een combinatie met het Total Yacht Service – abonnement mogelijk is. Met dit abonnement is een ligplaatshouder verzekerd van een doorlopend servicepakket voor het onderhoud van het jacht. De Contest Groep bestaat, naast Contest Yachts en MYS Medemblik, tot slot ook nog uit Contest Brokerage. Sinds de start in 1995 zijn via Contest Brokerage, al meer dan 900 kwaliteit jachten verkocht.

Prijswinnaar

Contest Yachts heeft de prestigieuze European Yacht of the Year award gewonnen op de Boot Düsseldorf. De Contest 42CS zegevierde in de categorie Luxury Cruiser en het eerste motorjacht van de werf, de Contest 52MC, was genomineerd voor de European Power Boat of the Year awards. Beide boten zijn te bewonderen op de Hiswa die dit weekend wordt gehouden in de RAI in Amsterdam.

Reageren via facebook