Bewoners Oosterhaven Medemblik nu tegen komst riviercruiseschepen

Medemblik – De bewoners van de Oosterhaven en de gemeente Medemblik lijkt geen goede combinatie te zijn. Na de felle protesten tegen de komst van het botenhuis annex pispaleis zijn ze nu tegen de komst van riviercruiseschepen naar de Oosterhaven van Medemblik.

Tijdens de gisteravond gehouden raadsvergadering, tevens de laatste van de huidige coalitie, werd duidelijk dat de bewoners deze boten liever niet dan wel zien komen. Bang voor overlast, belemmering van uitzicht waren tijdens het woensdagavond gehouden politiek debat in Café Brakeboer vaak gehoorde woorden. 

PW2010 en PWF kwamen tijdens de raadsvergadering met een amandement waarin werd opgeroepen om de raad meer bedenktijd te geven over deze beslissing en wil verder overleggen met de bewoners van de Oosterhaven in Medemblik.  De provincie Noord-Holland heeft al een pot gevuld met € 160.000 euro klaar liggen om alle aanpassingen te realiseren die nodig zijn om deze schepen te ontvangen.  In havens waar deze cruiseschepen aanmeren besteden zij jaarlijks vele tienduizenden tot honderdduizenden euro’s, waar vooral de middenstand zoals de horeca van profiteert.

Medemblik staat niet op zichzelf wat protesten tegen deze schepen betreft, ook de bewoners van de havens in Hoorn zijn fel gekant tegen de komst van deze grote riviercruiseschepen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.