21.2 C
Medemblik
26 mei 2020 19:22
Medemblik Actueel.

Norovirus seizoen is weer aangebroken

Westfriesland – In deze tijd van het jaar zijn er veel mensen in verpleeg- en verzorgingshuizen met klachten van braken en diarree. De meeste uitbraken worden veroorzaakt door het norovirus. Het norovirus is zeer besmettelijk en kan binnen een instelling leiden tot veel zieke bewoners en personeelsleden.

GGD Rotterdam Rijnmond heeft onderstaande  voorlichtingsfilm gemaakt over een uitbraak van diarree en/of braken binnen een instelling. In deze film ziet u onder andere hoe het norovirus zich verspreidt en welke hygiënemaatregelen u kunt nemen om een snelle verspreiding binnen uw instelling te voorkomen. U kunt de film gebruiken ter voorbereiding op een mogelijke uitbraak of op het moment dat er een uitbraak van diarree en/of braken is. De film kan gebruikt worden als aanvulling op bestaande richtlijnen. De film duurt zeven minuten.

Reageren via facebook