13 C
Medemblik
27 september 2020 02:51
Medemblik Actueel.

“McChicks” bij Jazz&Pop in Cultura Andijk

Andijk – Het debuutalbum van poptrio McChicks was in 2009 één van de meest opmerkelijke releases van vaderlandse bodem en maakte grote indruk op de Nederlandse muziekwereld. Het trio wordt gevormd door Tessa Boomkamp (drums/zang), Astrid Akse (gitaar/zang) en Phaedra Kwant (bas/zang).

Deze drie doorgewinterde, conservatoriumgeschoolde musici bundelden hun krachten en richtten McChicks op om hun eigen popstukken ten gehore te brengen. Zij worden geroemd om hun verbluffende vocale vakwerk en eigen sound. Dit is een mengeling tussen pop, rock, Westcoast en country met sterke close-harmonies. Van aaibaar en gevoelig tot stevig en funky.

Hun individuele talenten als uitmuntende instrumentalisten, vocalisten en componisten bleef niet onopgemerkt. Zo werkten zij als sessiemuzikanten in de pop-, jazz- en theaterwereld met artiesten als Marco Borsato, Lois Lane, Krystl, Normaal, Edwin Evers, Claudia de Breij, Waylon, Fréderique Spigt en de 3J’s.

Als McChicks speelden zij als support act bij Marco Borsato en Normaal. In 2013 arrangeerden zij werk van Veldhuis & Kemper voor hun jubileumprogramma ‘Onder De Douche’ en tourden zij met de heren door het land.

De pers over McChicks:

  • Tubantia: ‘eigentijdse, vrouwelijke versie van Crosby, Stills & Nash. Maar McChicks gaan verder.’
  • Dagblad van het Noorden: ‘voortreffelijk bij elkaar kleurende stemmen.’
  • Telegraaf: ‘Nederland is een nieuwe topact rijker.’
  • Oor: ‘muzikale kwaliteit staat als een huis.’
  • Revolver: ‘zeer smakelijk, vindingrijk gearrangeerd.’
  • De Bassist: ‘drie van de grootste vrouwelijke poptalenten van ons land slaan met krachtige slagen hun eigen vleugels uit’… ‘weergaloos mooie plaat…’ ‘als leadzangeressen wisselen de drie elkaar keurig af, als songschrijvers zorgen ze voor variatie en dynamiek, maar samen klinken ze toch steeds als de meest veelbelovende groep van de lage landen.’

Zondagmiddag 16 maart dus super meidentrio “McChicks” bij Jazz&Pop in Cultura Andijk.  We starten om 15.00 uur en de entree= € 7,50/€5,= (Donateurs/65+) Meer info 0228591252 en www.jazzenpopandijk.nl en www.mcchicks.nl

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?