Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Corendon blijft hoofdsponsor schaatsploeg Maurice Vriend

Midwoud -Corendon blijft ook de komende jaren als hoofdsponsor actief in het schaatsen. De reisorganisator maakte woensdag bekend het contract met de schaatsploeg van onder anderen Jan Blokhuijsen, Lotte van Beek en Marrit Leenstra te verlengen.

De nieuwe overeenkomst is voor een periode van twee jaar met een optie voor nog eens twee seizoenen. Op deze manier hebben de schaatsers in principe zekerheid tot en met de Olympische Spelen van 2018 in Pyeonchang.

Corendon stapte in 2011 in het schaatsen. Eerst als cosponsor van Team Op=Op Voordeelshop en vervolgens als hoofdsponsor. “Het bevalt ons bijzonder goed”, zegt directeur Atilay Uslu. “Wij willen ons steeds meer positioneren als Nederlands merk. Daar past een oer-Hollandse sport als schaatsen goed bij.”

De beslissing om door te gaan, was al voor de Winterspelen in Sotsji genomen. “In de gepresenteerde visie van het management en de coaches van de ploeg zie ik kansen voor de toekomst”, zegt Uslu. “Het zilver en brons op de Spelen voor Jan Blokhuijsen en Lotte van Beek zijn geweldig en was voor mij de bevestiging van mijn beslissing.” Blokhuijsen, Van Beek en Leenstra waren in Sotsji ook nog succesvol bij de ploegenachtervolging.

De contractverlenging van Corendon komt in een periode dat juist veel hoofdsponsors uit het schaatsen stappen. Zo maakten TVM, BAM, Liga en Activia de afgelopen periode bekend er de brui aan te geven.

 

Reageren via facebook