19.4 C
Medemblik
14 augustus 2020 08:46
Medemblik Actueel.

50 muskusratten in 14 dagen

Medemblik – De bestrijding van de muskusrat door het Hoogheemraadschap werpt meer en meer zijn vruchten af. Afgelopen maand zijn in 14 dagen tijd 50 muskusratten gevangen in de kleiputten tussen Lambertschaag en Aartswoud.  Op het traject van 5km wist de rattenvanger van het Hoogheemraadschap 50 van deze gangengravers te vangen.

Er was eerst sprake van dat de man moest stoppen met zijn werkzaamheden wegens bezuinigingen, maar in januari werd toch nog een potje gevonden waaruit de rattenvanger kon worden betaald, met groot resultaat. Maar het werk zit er nog niet op. Één koppeltje muskusratten kan in 5 jaar tijd voor ruim 20.000 nazaten zorgen en dus voor grote problemen bij de dijkbeheerders zorgen.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?