Gemeenteraad Medemblik wil toegangsuur horeca aanpassen

Medemblik – In 2013 heeft de gemeenteraad van Hoorn een motie aangenomen om het toegangsuur te verruimen van 01:00 naar 02:00 uur.  De fracties van de VVD, D66, PvdA, FD, BAMM, OWP en Gemeentebelangen in de gemeenteraad van Medemblik willen nu ook dat het college het toegangsuur voor de horeca in de gemeente Medemblik verruimt naar 02:00 uur. 

Sinds de invoering van het jeugd- en alcoholbeleid diverse andere ontwikkelingen zijn opgetreden, zoals het invoeren van het rookverbod, de economische crisis en het verhogen van de alcoholleeftijd naar 18 jaar, waardoor het draagvlak is afgenomen.

De fracties willen dat het uiterlijke toegangsuur in de horeca voor de categorie café, eetcafé, bar en discotheek/dancing voor de nacht van vrijdag op zaterdag en de nacht van zaterdag op zondag wordt verruimd naar 02:00 uur in de gehele gemeente Medemblik uiterlijk vóór 18 april 2014

Tijdens de raadsvergadering van aankomende donderdag 6 maart zal de motie in stemming worden gebracht.