13.5 C
Medemblik
24 oktober 2020 02:51
Medemblik Actueel.

Burgernet: dankzij u een veiligere buurt

Medemblik – Minimaal 5 procent van de inwoners was de doelstelling en die is met 7,1 procent goed gehaald. 3051 inwoners van de gemeente Medemblik zijn aangemeld bij Burgernet en daardoor worden vermisten en verdachten sneller gevonden. Landelijk doen er al 1.484.275 mensen mee!

Hoe werkt het?
Burgernet wordt ingezet als iemand vermist is of als er bijvoorbeeld een overval of inbraak is gepleegd en de dader nog niet is gepakt. Rondom het plaats delict of waar iemand voor het laatst is gezien krijgen alle burgernetdeelnemers van de politie een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers met informatie kunnen rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. De informatie wordt direct doorgegeven aan politie in de buurt. Zo werd in november een man in Andijk aangehouden die verdacht werd van oplichting, dankzij Burgernet.

Verschil amberalert, NL-alert en burgernet
Amber Alert is een landelijk waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen, waarbij via verschillende media wordt gevraagd te helpen bij de opsporing van een vermist kind. NL-Alert is een alarmmiddel dat wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals explosiegevaar of een overstroming, en bereikt de mensen in de omgeving van de noodsituatie. Burgernet wordt op lokaal niveau ingezet bij de opsporing van verdachte of vermiste personen

 

Reageren via facebook