13.9 C
Medemblik
15 juli 2020 01:40
Medemblik Actueel.

Irene Schouten pakt derde plek NK-Allround in Amsterdam

anp nk allround dames
Irene Schouten rechts op de foto (ANP)

 

Andijk – Yvonne Nauta is zondag Nederlands kampioen allround geworden. De 23-jarige schaatsster van Team Liga veroverde de titel door haar winst op de 5000 meter. Ze passeerde daardoor Diane Valkenburg in het klassement. Irene Schouten sloot het toernooi in het Olympisch Stadion in Amsterdam af op de derde plaats.

Valkenburg was eerder op de dag de beste op de 1500 meter en begon met een voorsprong van 3,28 seconde aan de slotafstand. Dat bleek bij lange na niet voldoende. Nauta nam in de slotrit het initiatief en was met een tijd van 7.21,53 minuten een klasse apart. Valkenburg werd wel tweede, maar gaf meer dan 6,5 tel toe.

Het podium werd verrassend gecompleteerd door Irene Schouten, die op de vijf kilometer met 7.28,23 Jorien Voorhuis en Linda de Vries voorbleef. Schouten is net als Valkenburg zo goed als zeker van deelname aan het WK allround in maart in Thialf. Voor dat toernooi plaatsten Nauta en Ireen Wüst zich al eerder.

Nauta was op de ‘coolste baan van Nederland’ zaterdag ook de beste op de 3000 meter. In januari eindigde ze in Hamar als tweede op het EK allround, achter Wüst, die dit weekeinde de voorkeur gaf aan het NK sprint. Ook titelverdedigster Jorien ter Mors ontbrak.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?