Weerbericht Medemblik 1 maart – herfstachtig begin van de lente

wv0301

Medemblik – Na een zeer zacht verlopen winter is het vandaag de start van de meteorologische lente. De winter 2013/2014 gaat de boeken in als zeer zacht en nat. De start van het voorjaar is daarin tegen juist herfstachtig. De temperatuur ligt wel op een normale waarde voor de tijd van het jaar maar er is vrij veel bewolking en van tijd tot tijd valt er regen.

Vandaag is het bewolkt en loopt de temperatuur op naar 7 graden.  De wind is zwak 2BFt en waait uit het zuidwesten.  Overdag is er kans op wat motregen maar echt heel veel zal er niet gaan vallen. Vannacht komen er brede opklaringen en kan de temperatuur dalen tot rond het vriespunt.

Zondag zal de zon ook regelmatig verdwijnen achter een dik pak wolken maar de temperatuur gaat wel weer richting de dubbele cijfers, overdag rond de 10 graden is toch weer een graadje of 3 te hoog voor de tijd van het jaar.  In de middag komt er een gebied met regen onze kant op en dat gaat de hele avond en nacht door.  In totaal kan er wel een 5 tot 6mm vallen.  De wind neemt toe tot vrij krachtig 4Bft.

De nieuwe week begint wisselvallig, temperaturen boven normaal, elke dag wel kans op een bui en een meest matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.