Nestkastjes maken voor kinderen tot 12 jaar bij Zorgboerderij de Dijkgatshoeve

Wieringerwerf – Op zaterdag 1 maart gaat Natuurvereniging Wierhaven nestkastjes bouwen en ophangen in het bos voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar! Wie komt ons helpen? We hebben 20 nestkasten voorbereid waarvan we er tussen de 5 en de 10 mogen ophangen van de boswachter.

We starten om 09:30 bij Zorgboerderij de Dijkgatshoeve, Noorderdijkweg 24b te Wieringerwerf, met een korte vogelcursus over de soorten die nestkastjes gebruiken om in te broeden. Vanaf 09:50 gaan we zelf nestkastjes maken om deze vervolgens in het Dijkgatbos op te hangen! Hierbij zijn oude kleren en laarzen aanbevolen. Om 11:30 zijn we klaar en weer terug bij de Dijkgatshoeve!

De kosten van dit alles: €2.50 per kind. Voor €7.50 extra mag je zelfs een zelf getimmerd nestkastje mee naar huis nemen! Indien mogelijk, graag zelf een hamer meebrengen.

In april en mei zullen we de nestkastjes gaan controleren en kunnen de kinderen met eigen ogen zien welke vogels gebruik hebben gemaakt van onze nestkasten. Hierover volgt meer informatie op 1 maart.

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar educatie@wierhaven.nl, onder vermelding van je naam, telefoonnummer en leeftijd.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.