Werkorganisatie Westfriesland definitief door

Medemblik – De Westfriese gemeenteraden hebben unaniem groen licht gegeven voor de oprichting van de Werkorganisatie Westfriesland. Als laatste stemde op 27 februari de raad van Stede Broec over het voorstel. Alle gemeenten staan positief tegenover de samenwerking met leer-werkbedrijf Op/maat. De Werkorganisatie gaat de Participatiewet uitvoeren en krijgt als kerntaken re-integratie, inkomensverstrekking en werkgeversdienstverlening.

‘Samen kunnen we beter, efficiënter en goedkoper werken,’ vertelt wethouder Aart Ruppert (gemeente Hoorn) namens de Westfriese gemeenten. ‘In deze werkorganisatie moeten de talenten van mensen en de wensen van de werkgevers centraal staan. Wij gaan uit van de eigen kracht van mensen. Ons doel is vooral om passend werk te vinden voor mensen. Regulier waar dat kan, en beschut waar het moet.’

Herkenbare organisatie

Werkgevers werken straks met één organisatie samen om zoveel mogelijk Westfriese werkzoekenden aan het werk te helpen. Dat werkt veel beter dan samenwerken met zeven  verschillende gemeenten, Op/maat én het UWV. Werkzoekenden hebben in West-Friesland vanaf 1 januari 2015  alleen nog te maken met óf het UWV óf de Werkorganisatie Westfriesland. Dat is voor hen ook veel duidelijker.

Vervolg

De gemeenten en Op/maat willen dat de Werkorganisatie West-Friesland op 1 januari 2015 van start gaat. Nu ook de Westfriese raden akkoord zijn met de oprichting van de Werkorganisatie Westfriesland, gaat een kwartiermakers-team aan de slag om het bedrijf verder op te zetten. Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan de regeling voor de medewerkers van de gemeenten en Op/maat die over gaan naar de Werkorganisatie.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.