Schaakvereniging de Pionier – twaalf trappelende mannen

Abbekerk – Bijna 12 man stond al voor achten te trappelen, want gisteravond de 27e februari was de tweede Snelschaakavond van ons seizoen. In de eerste ronde stond Lukas Boots op kop met 13 (punten), op 2 Gerco Stapel met 12½ en op 3 Arnold Velthuis met 8. In de tweede ronde waren er voor de eerste 3 weinig verrassingen, zij het dat Gerco nu 9 punten scoorde en Lukas 8½.

Arnold was te zeer met zijn hoofd bij het paastoernooi van 21 april en haalde in de tweede serie “maar” 6 punten. Opvallend is de uitslag van Bas Hoepelman, in de 1e 5,5 en in de tweede 8 punten! 8 punten waren er ook voor Toine Molenaar, maar hier wordt aangetekend dat hij de 1e ronde niet kon meedoen. Nog zo’n opkomend schaaktalent Jouke van Groningen. In de 1e slechts 1 punt, maar in de 2e 4 punten.

Dit wordt onze geheim tip. Ook Sake Sijtsma en Adrie Molenaar konden in de 1e ronde niet meedoen, dus dat verklaard ook de lage klassering. Nu de finale uitslag, 2 personen op 1 met 21½ punt, t.w. Lukas Boots en Gerco Stapel. Op 2 Arnold Velthuis met 14, op 3 Bas Hoepelman met 13½, Op 4 Theo Laan met 12 punten, De 5e plek werd geclaimd door Kees Ooms met 10½, op 6 Victor Groeneveld 9½ punt,

Op 7 staat (onterecht) Toine Molenaar, maar als die had meegespeeld in de eerste ronde, dan was hij een serieuze bedreiging voor de 1e 3!! Desondanks wist hij in 1 ronde toch 8 punten bijeen te garen. Op 8 met 5 punten Jouke van Groningen en op 9 weer een gedeelde plaats, n.l. Sake Sijtsma en Adrie Molenaar allebei met 2 punten, waarbij aangetekend moet worden dat de 1e ronde aan ze voorbij gegaan is.

Voor de geïnteresseerde lezer die wil weten wat het Snelschaken precies inhoudt. Er wordt normaal geschaakt, alleen is de tijd per partij beperkt tot 5 minuten. Vroeger waren er mechanische klokken met daarin een vlaggetje en als dan de vlag viel werd er luid “VLAG” geroepen en was de partij ten einde. Nu hebben we elektronische klokken en als de klok op nul staat geeft hij geen signaal dus dat moet je ook in de gaten houden. Het blijft enerverend om een beetje leuke partij neer te zetten om in 5 minuten per persoon een beslissing te forceren. Wanneer de tegenstander zijn Koning schaak zet dan hoef je dat niet te melden en valt zonder meer de Koning en is het over en uit

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.