Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Topavond gemeenschapsveiling Zwaagdijk-Oost

Zwaagdijk-Oost – Onder daverend applaus maakte voorzitter Jan Oudeman om ruim 01.00 uur het eindresultaat bekend van de Gemeenschapsveiling 2014. Maar liefst € 39.042 werd er opgehaald en daarmee ruim € 6.000,- meer dan vorig jaar.

In een sfeervolle zaal werd bij aanvang van de avond stil gestaan bij het afscheid van Nic Otsen als afslager. De voorzitter roemde zijn vele verdiensten voor de veiling en bood hem als herinnering een fraai aardewerk bord aan met logo van de veiling. Nic Otsen veilde het eerste –en tevens zijn allerlaatste- koopje, een taart op afroep, die voor een recordbedrag van € 400,- werd gekocht door Mw. Wiering-Schilder.

Dat de nieuwe afslagers, Peter Swart en Arjan Poland, ook van wanten weten bleek dus uit de einduitslag. Zij zorgden,samen met Wim Zandwijkvoor vele hilarische momenten tijdens de veiling. Bij het bereiken van iedere € 5000,- werd in het kader van Valentijnsdag een chocoladehart aangeboden. Deze bleken enorm in trek, er werd heel veel moeite gedaan –en geld besteed- om in het bezit te komen van zo’n chocoladehart.

Voor het bekijken van een schaatsmarathon met vier personen werd € 525,- betaald. De kaartavonden van het comité gingen gemiddeld voor € 100,-. Een walking dinner voor zestien personen bracht € 1.470,- op. Dit werd aangeboden door Maurice en Wendy, Jan en Lida, Jeroen en Karin, Willem en Sascha, Jan en Diana. Tien doosjes truffels met daarin de kans op € 200,- werden geveild voor € 1.110,- .De truffels werden gesponsord door Rol Knaap die tevens de gelukkige winnaar werd van de € 200,- Vier personen mee met een Oldtimerrit betaalden samen € 460,- Jaap Luken bezorgt ze hiermee een geheel verzorgde dag met een barbecue toe. Varen in West-Friesland blijft ook in trek. Aangeboden door Jos en Agda Duin; P. v. Baar, Ton Karsten en John Groot gaan mee. De Gebr. Grooteman boden gezamenlijk een mooie gelegenheid om uit te gaan aan voor 6 personen o.l.v. Casino Sans Cousis; dit koopje bracht € 710,- op.

Maar de klapper van de avond was toch wel het koopje “Shop till you drop” van Stella Meijer en Natasha Meupelenberg die hiermee ook de originaliteitprijs wonnen. Vier dames mogen mee om te gaan winkelen in het buitenland, bestemming bleef een verrassing. Een duur Valentijn cadeautje want vóór het winkelen van de dames kan beginnen heeft dit al € 1.730,- gekost. De partners van Kino Steur, René Voorham, Frank Schouten en Paul van Kempen mogen mee. Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke dag! De originaliteitprijs voor groepen ging naar de brandweer van Wervershoof. Voor 3 mannen of vrouwen een hele dag brandweerman/-vrouw spelen met maaltijd en borrel toe. Voor het leukste aanbod van de jongeren kreeg Elise Neefjes een prijs.

Peter Swart maakte een ware show van het laatste koopje van de veiling, een bos rode rozen. Deze werd verkocht voor € 280,-; Pieter Karsten werd de gelukkige eigenaar.

Degenen die de uitkomst van het eindbedrag het dichts benaderd hadden kregen ook een prijs: 3e werd Dirk van Diepen, 2e werd Eva Voorham en eerste werd Ciska Posch.

Met deze prachtige opbrengst zijn de verenigingen en clubs en ook de kerk, weer verzekerd van een bijdrage voor het komend jaar.

Het bestuur van de Gemeenschapsveiling dankt alle mensen die bijgedragen hebben aan dit geweldige resultaat. De schenkers, de kopers, de comitéleden en overige vrijwilligers, de medewerkers van De Schakel, de notaris, de afslagers, de familie Kroon voor de sfeervolle aankleding van de zaal en de medewerkers van de MFA voor de bediening. Voorts Beerepoot EP (Erik Meijer) voor het beschikbaar stellen van de beamer om alle koopjes in de zaal goed toonbaar te maken.

Reageren via facebook