Schakel nachtmodus in
Schakel nachtmodus in
Schakel nachtmodus in
Medemblik Actueel.

Algemeen Medemblik

Minder schuld per hoofd vd bevolking gemeente Medemblik

Schakel nachtmodus in

Medemblik – Het gaat de goede kant op met de financiën in Medemblik. Omgerekend naar de inwoners van de gemeente Medemblik heeft elke inwoner van jong tot oud een schuld van €762,- bij de gemeente Medemblik.  In 2012 was dit nog een kleine €1000,- .

Deze schuld heeft u niet persoonlijk maar is de schuld die de gemeente Medemblik heeft aan leningen en uitstaande garanties.  Om deze leningen te betalen heft de gemeente belastingen.  Nu hoeft u niet direct naar de schuldsanering te rennen daar de gemeente Medemblik een prima status heeft wat het terugbetalen van de leningen betreft.

Medemblik hoort daarmee tot de gemeenten met de laagste schuld per hoofd van de bevolking in Westfriesland, maar moet nog steeds de broekriem strak aantrekken. De gemeente krijgt fors minder geld uit Den Haag en moet met met dit geld veel meer doen.  O.a. de subsidies zijn slachtoffer geworden van de bezuinigingen binnen de gemeente Medemblik. Maar ook zijn er belastingverhogingen aangekondigd.  Tegenvallers zijn oa de lagere WOZ inkomsten door de malaise op de huizenmarkt.

Diverse partijen in de gemeenteraad van Medemblik zijn ook voorstander om meevallers te gebruiken om de schuld verder te verlagen om zo doende lagere rentekosten te krijgen.

Reageer op dit onderwerp

X