24 C
Medemblik
9 augustus 2020 02:08
Medemblik Actueel.

Beslissingen scheidsrechter zorgt voor gelijkspel Vrone – VVW1

Beslissingen scheidsrechter zorgt voor gelijkspel Vrone - VVW1
Beslissingen scheidsrechter zorgt voor gelijkspel Vrone – VVW1 1-1. Foto: Martin de Haan

 

Wervershoof – Op het karakteristieke voetbalcomplex van Vrone is VVW niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Het wedstijdbeeld werd bijna volledig beheerst door de leidsman. Vanaf het begin tot het einde domineerde hij de wedstrijd in negatieve zin. In de 1e helft werd bijna elk lichamelijk contact afgefloten. Vergeleken bij zaalvoetbal zijn de arbiters nog toleranter dan deze man. Daarnaast maakte hij in de 2e minuut van de wedstrijd een cruciale fout door Bert Steltenpool een gele kaart te geven, die hem later nog fataal werd.

Bert nam op zijn eigen helft de bal aan en werd in de draai van achteren door een speler van Vrone hard tegen de grond gewerkt. I.p.v. een vrije trap mee werd het een gele kaart voor Bert en een  vrije trap tegen. VVW voetbalde niet slecht, maar wist wederom de kansen niet in doelpunten om te zetten. En we kregen er in de 1e helft weer een paar hoor, Raymon Koning, John de Wit, Bert Steltenpool(via onderkant lat eruit) verzuimden allen om VVW op voorsprong te zetten. Vrone stelde daar weinig tegenover. Voetballend de mindere van VVW, maar sterk vanuit een gesloten verdediging met gevaarlijke counters, dat wel! We komen dan ook nog een paar keer goed weg. Maar de al een aantal wedstrijden goed spelende verdediging met Twan Sijm, Koen Verlaat en Lex Schilperoort stond weer als een huis met Frank Breg, als solide, steeds beter in zijn vel zittende doelman daarachter.(op één klein foutje in de 2e helft na dan). Ruststand 0-0. In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, wel een steeds fysieker spelend Vrone.

Net als vorige week(tegen KGB) blijkt dat we hier niet goed mee om kunnen gaan. De Vrone verdedigers en middenvelders zaten er bovenop en maakten het VVW lastig om de bal goed in te passen. Ons middenveld oogde deze wedstrijd wel weer iets beter, maar zochten veelvuldig de openingen via de linkerzijde, waar de ruimte wederom beperkt was. Rens Grooteman, sterk spelend vandaag, soms zeer goed doorkwam en een voorzet produceerde. Bert Steltenpool probeert na zo’n voorzet de bal, met een uiterste inspanning, maar wel via zijn lichaam,(arm en hand) het doel in te krijgen. De bal gaat naast. Hierop besluit de scheidsrechter hem wederom een gele kaart te geven, wat gezien de andere overtredingen wel heel zwaar gestraft werd. Dus verder met 10 man. De keeper van Vrone neemt de achterbal en glijd daarbij half uit waardoor VVW in balbezit komt, vervolgens wordt Rens Grooteman gelanceerd en deze maakt het keurig af 0-1. Met 10 man komt er wel meer felheid in het team, echter het is Vrone die profiteert van het enige foutje van Frank Breg in deze wedstrijd. Bij een voorzet roept Frank los, pakt de bal, maar laat hem dan zelf ook los, om zijn fout te corrigeren gaat hij achter de bal aan. Had beter terug zijn doel in kunnen gaan, want nu verloor hij het duel met een aanvaller van Vrone, die met een omhaal de bal weer voor het doel bracht. Waarna een speler van Vrone simpel de bal in het lege doel schoot. Erg zuur voor Frank, maar het is dan 1-1. Vrone krijgt dan nog via een aantal gevaarlijke counters de kans op 2-1, maar dezelfde Frank Breg houdt met uitstekende reddingen zijn ploeg op 1-1. In de laatste minuut kan het nog alle kanten op. Stefan Otsen in het veld gekomen voor Raymond Koning krijgt voor VVW de kans op 1-2, maar hij schiet tegen de boomlange keeper aan. Het blijft 1-1, maar het voelt aan als een nederlaag.                              

Zondag 2 maart speelt V.V.W. om de tweede periodetitel uit tegen Texel’94, aanvang 14.00 uur.
Geld ‘driemaal scheepsrecht’ om op Texel te voetballen? Na twee keer afgelast nu de derde poging om op Texel te voetballen. Gaat u mee?

De Club van Honderd volhard en gaat ook 2 maart weer een busreis organiseren. U kunt daar bij zijn. De Club van 100 van V.V.W. organiseert een busreis. De kosten voor deze retour blijven €10,00 per persoon. Dit is inclusief overtocht. We vertrekken om 11.00 uur ’s morgens vanaf Sportpark “de Westrand” en keren om plm.18.30 uur terug in Soof. Wilt u deze wedstrijd bijwonen. 

Opgeven bij Kees Rinkel Olympiaweg 64 Wervershoof telefoon 0228-583429 0f 06 – 53476679 of Gerard Mol Belmolendijk 9 Wervershoof 06 – 10128535 of gerardmol@quicknet.nl. 

Peter Schilperoort.
Via De binding

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?