Westfriese Flora gaat weer van start

Bovenkarpsel – Geen Holland Flowers Festival of Holland Food and Flowers, maar een heuse Westfriese Flora vanaf morgen in het Vereenigingsgebouw in Bovenkarspel. De naam Westfriese Flora is beladen sinds 1999 toen bij de legionellaramp 32 mensen om het leven kwamen. Maar dit jaar is er geen grote bloemenshow in Bovenkarspel, omdat Food and Flowers pas in 2015 weer wordt gehouden.

De overkoepelende gemeente Stede Broec bestaat  650 jaar bestaat hebben bloemenenthousiasten besloten een show te houden in het Vereeningsgebouw aan de Hoofdstraat. Omdat dit voorlopig éénmalig is, werd besloten om daarvoor dan ook maar de historische naam Westfriese Flora te gebruiken, schrijft RTVNH op haar website.

De bloemenshow is gratis toegankelijk van donderdag tot en met zondag. Ook is er een landbouwvoertuigententoonstelling achter het gebouw. Morgen een reportage over de eerste openingsdag.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.