Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik 26 februari – het wordt iets frisser

 wv0226

Medemblik – Nog een paar dagen en dan start de meteoroogische lente. Zaterdag 1 maart is voor de meteorologen de start van het voorjaar maar dit wil niet zeggen dat de temperaturen direct een stuk hoger gaan worden, in tegendeel. De temperatuur gaat wat meer richting de normale waarden voor de tijd van het jaar, overdag rond de 8 graden in de nacht rond het vriespunt.

Vandaag is er vrij veel bewolking waaruit mogelijk 1 of 2 spatjes regen kan gaan vallen. De temperatuur loopt op naar 10 graden bij een meest matige wind uit het zuidwesten. Vannacht komen er opklaringen en daalt de temperatuur naar zo’n 3 graden.

Donderdag is het regenachtig en staat er een vrij stevige wind uit het zuiden. De temperatuur schommelt morgen rond de 8 graden maar tijdens een regenbui kan dit enkele graden lager zijn. Ook in de nacht naar vrijdag blijft de kans op neerslag aanwezig.

Vrijdag wordt een grijze dag en wordt het maximaal 7 graden. Overdag is de kans op neerslag het grootst. De wind is vrij krachtig en waait uit het zuiden. .

Het weekend verloopt wisselvallig, op zaterdag nog steeds kans op neerslag en wordt het maximaal 7 graden, in de nacht naar zondag klaart het op en kan de temperatuur tot rond het vriespunt dalen, zondag overdag is het vrij zonnig en stijgt de temperatuur naar zo’n 9 graden.

Reageren via facebook