Weerbericht Medemblik 25 februari – toenemende regenkans

wv0225

Medemblik – Je zou het haast niet zeggen maar we gaan alweer zoetjes aan richting het einde van de meteorologische winter in Nederland. En een horrorwinter is het geworden mag je wel met bijna 100% zekerheid zeggen. Een horrorwinter voor de sneeuw- en ijsliefhebbers dan. De winter van 2013/2014 zal de boeken ingaan als een te warme en natte winter.

Vandaag begint met veel zon maar al snel zal de bewolking de overhand gaan krijgen. In de loop van de middag neemt de kans op neerslag toe en zal het van tijd tot tijd gaan regenen, maar veel zal er uit gaan vallen. De temperatuur loopt op naar ver boven de 10 graden. De wind is vrij krachtig en waait uit het zuidwesten.

Woensdag is een bewolkte dag met soms wat regen. De temperatuur loopt op naar 9 á 10 graden bij een matige wind uit het zuidwesten. Na woensdag wordt het wat frisser en neemt de wind ook toe in kracht. De kans op neerslag neemt vooral op donderdag toe maar ook de dagen daarna is er elke dag wel kans op een bui..

Zaterdag begint de meteorologische lente en die beginnen wij met vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar, zo’n 7 á 8 graden overdag en tussen de 3 en 5 graden in de nacht. Ook de kans op neerslag zal afnemen.