25.2 C
Medemblik
21 mei 2020 22:02
Medemblik Actueel.

Huis van Oud Wognum – lezing over middenstand

Wognum – In het boek Tot uw dienst staan talloze verhalen over middenstanders toen en nu. Interessant om te lezen, leuk om de afbeeldingen te bekijken. Maar misschien nog leuker is het om een aantal van die verhalen te beluisteren. Dat kan op vrijdagavond 28 februari in café De Vriendschap in Wadway. Vijf personen vertellen daar over hun ervaringen met en hun herinneringen aan een aantal winkels en bedrijven.
 
Sjaak Steur staat stil bij de kruidenierswinkel van zijn ouders in Wadway. Jan Koeleman stapt in gedachten weer even terug in zijn slagerij aan de Raadhuisstraat en in de Vezo-supermarkt in Wognum. Jan Entius verhaalt over het bekende café Het Wapen van Nibbixwoud. Jan Vriend kijkt terug op het bedrijf van zijn vader Gert, de motorenhandel in Zwaagdijk-West. Kees Veken ten slotte maakt ons deelgenoot van zijn herinneringen aan winkeliers in Wognum, zowel aan degenen die aan huis kwamen alsook aan de neringdoenden waar hij als kind naartoe gestuurd werd door zijn moeder.Het belooft een avond vol herkenning te worden.
 
Middenstandslezing
  • Vrijdag 28 februari, inloop 19.30 uur, aanvang 20 uur.
  • Café De Vriendschap, Wadway.
  • Entree: gratis voor donateurs, belangstellenden 2 euro.
  • Sprekers: Jan Entius, Jan Koeleman, Sjaak Steur, Kees Veken en Jan Vriend.

Reageren via facebook