Medemblik Actueel.

Schaken

Schaakvereniging de Pionier – Schaken is nooit saai

Abbekerk – Ronde 21, van de 20e februari 2014 lijkt saai, maar dat is schaken nooit ondanks het feit dat een ieder zich hield op zijn plaats in de ranglijst. Het streven is er immers op gericht weer beter te spelen dan vorige week en van gebaande paden af te wijken door af en toe een obscure opening uit te proberen. We hebben nog een beperkt aantal wedstrijden te gaan en wanneer we de ranglijst beschouwen, lijkt het onafwendbaar dat Toine Molenaar op 1 blijft en met de wisselbeker naar huis gaat.

Tussen 2 en 3 zit er maar een klein verschil (9 punten), terwijl nr. 4 Sake Sijtsma 35 punten scheelt met Arnold Velthuis, die op 3 staat. Klemens Schäffer heeft maar 13 partijen gespeeld en Sake 19 stuks! Bas Hoepelman staat op 6 met 24 punten minder dan Klemens, maar ook hier weer, Bas heeft 14 partijen geschaakt en 362 punten bijeen gesprokkeld. Gerco Stapel staat op 7, maar hij heeft slechts in 8 partijen kunnen uitkomen.

Wanneer hij 19 partijen had kunnen spelen dan was hij zeker op een van de eerste 3 plaatsen geëindigd. Kees Ooms heeft 6 partijen gewonnen, 6 verloren en heeft er 4 remises uitgesleept. Hij kan geen slag schaatsen (dat kan ondergetekende ook niet) maar hij weet zich wel zeer goed staande te houden. Met 277 punten staat Theo Laan op de 9e plek en dat scheelt weinig met de 10e, t.w. Kees Haakman met 263 punten.

Een verrassing dit seizoen is Adrie Molenaar die zich naar boven heeft geworsteld naar plaats 11 met 179 punten. Plaats 12 is voor uw correspondent, die met 12 verliespartijen bijna aan kop gaat. Dale Neijzing staat op 13 en ook voor Dale geldt, maar 9 partijen kunnen spelen, tja, dan valt de rest over je heen.. Daniël Tensen op 14 en Jouke van Groningen staat stilletjes op de 15e.

Voor een overzichtelijk overzicht, m.n. de juiste standen en de daarbij behorende punten hebben we de website www.depionier.eu waar alles tot in 2 decimalen wordt verantwoord. Nog even de herinnering voor de 21e april, houdt deez dag vrij en meld u aan voor het “anders dan anders” toernooi, wat dit jaar een bijzonder tintje heeft.

De Pionier bestaat dit jaar al weer 25 jaar en dat willen we toch op de een of andere manier vieren/gedenken, maar hoe weten we op dit moment nog niet. Vragen of aanmeldingen vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook