Woningstichting Het Grootslag vervuld kerstwensen huurders

Wervershoof – Dit jaar keer kwamen er 31 kerstwensen bij Het Grootslag binnen. Eerst hingen ze een aantal weken in de kerstboom in ons wooncontactpunt. Inmiddels zijn de wensen beoordeeld 24 wensen werden gehonoreerd. De huurders waarvoor ze werden aangevraagd, werden dit jaar met name verblijd met cadeaubonnen, onder andere van Deen, de Dekamarkt en winkelcentrum Molenhoek.

Musical bon
Bij de beoordeling van de wensen werd niet alleen gekeken naar de financiële situatie van de huurder voor wie de wens is aangevraagd, maar ook naar de gezinssituatie. Twee huurders kregen een diner bon. Een andere huurder werd blij gemaakt met een musical bon voor twee personen.

Zeven aanvragen werden afgewezen. Drie aanvragen werden doorverwezen naar het GOB (Grootslag Ondersteunings Budget).

Grootslag Ondersteunings Budget
Het is ook mogelijk om buiten de kersttijd een verzoek in te dienen voor een bijdrage uit het Grootslag Ondersteunings Budget. Dat kan het hele jaar.

Steuntje in de rug
Het GOB is bedoeld als financieel steuntje in de rug voor onze huurders, zoals bijvoorbeeld een bijdrage in de kosten voor behang, verf of stoffering. Maar ook een bijdrage in de schoolkosten van kinderen of in de kosten van maatschappelijke, sportieve en of culturele activiteiten. Eigenlijk alles wat nodig is om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.