Medemblik Actueel.

Algemeen

Gemeenteraad Medemblik snijdt zich diep in de vingers door paardenbak Andijk

[adrotate group="2"]

Medemblik – Eind vorig jaar floot de gemeenteraad van Medemblik het college terug op haar plan om 2 paardenliefhebbers te verbieden om een paardenbak bij hun huis te laten maken. Naar nu blijkt is deze stap van de gemeenteraad een actie geweest die nog wel eens duur gevolg kan hebben.

Omwonenden vinden dat de beslissing van de raad op totaal verkeerde gronden is genomen en hebben een advocaat in handen genomen. Advocaat van Driel heeft zich er toen in verdiept en komt tot de conclussie dat er geen vergelijkbare gevallen zijn in Andijk, iets wat de raad wel aanhaalde. De paardenbakken die in Andijk aanwezig zijn staan op agrarische grond.  Van Driel zegt dan ook dat de raad haar eigen regels heeft genegeerd en het college eens ‘lekker op de vingers’ wilde tikken.

De omwonenden hebben samen met de advocaat de stap naar de bestuursrechter gemaakt en deze doet over 2 weken uitspraak. De vraag die overblijft……’Wie is de baas in Medemblik?’.  Het college of de gemeenteraad.. Al met al kan dit nog wel eens een duur grapje gaan worden.

Reageren via facebook