Wie zoekt mee naar zwanenbloem, groene kikker en snoek?

Noord-Holland – Woon je in Noord-Holland en vind je het leuk eens iets anders te doen? Wil je lekker buiten bezig zijn en meer leren over planten en dieren? Doe dan mee aan het onderzoek dat we samen met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier uitvoeren. We starten binnenkort een onderzoek naar welke planten en dieren langs de oevers van de wateren in Noord-Holland voorkomen.

We nemen twintig verschillende natuurvriendelijke oevers boven het Noordzeekanaal  onder de loep. De onderzoekers bekijken en tellen alle aanwezige planten en dieren in, op en rond de oever. De gegevens zijn belangrijk voor het hoogheemraadschap. Daarmee stemt de organisatie het beheer van deze oevers zo af dat ze (nog) geschikter worden voor planten en dieren.

Meedoen

Als je mee wilt doen aan het onderzoek betekent dat twee tot drie keer per jaar een oever van honderd meter lengte onderzoeken. Specifieke kennis van planten- en dierensoorten is niet nodig: Wij zorgen voor veldmaterialen, opleiding en begeleiding. Deelnemers krijgen een onkosten- en reisvergoeding. Het onderzoek start met een informatieavond op het kantoor bij Landschap Noord-Holland in Heiloo op 20 maart.  Kijk hier voor meer informatie.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.