Medemblik Actueel.

Evenementen markten Musea

Wervershover Molen de Hoop opent jubileumseizoen op 12 en 13 april as.

Wervershoof – Molen de Hoop, 125 jaar jong en draaiende. Dat verdient een feestje. En wel geheel in stijl. Tijdens het weekend van 12 en 13 april wordt het jubileumseizoen geopend met een tweedaags evenement. Terug in de tijd én op de fiets. Houd deze data alvast vrij in uw agenda.

Oudhollandse regiomarkt ‘Happen en Tappen’ – 12 april van 12.00 – 17.00 uur

Gaat u mee naar de markt van weleer? Maak een forse stap terug in de tijd en ontdek hoe marktlieden eind 19e eeuw echte en eerlijke streekproducten verhandelden en welk vertier de dorpelingen werd geboden.

Rondom de molen, langs de Molenweg en op het parkeerterrein van Tuincentrum Den Heuvel vindt u markkooplui gekleed in stijl met marktwaar uitgestald en verpakt zoals men vroeger gewend was.

Kippen, konijnen, speltbrood, (vergeten) groenten en fruit, bloemen en planten, kazen, honing, kaarsen, zelfgemaakte jam, wijnen en bier. U kunt het zo gek of zo ouderwets niet bedenken of het komt aan bod.

Geniet bovendien van een fantastische entourage van oude schuiten, paard en wagen, muziek van troubadours en figuranten die zo uit een historisch boek lijken te zijn gestapt.

Heeft u een uniek, historisch product dat onmisbaar is op deze regiomarkt? U kunt zich aanmelden via m.botman@zonnet.nl

Molen- en dorpentocht per fiets – 13 april

Molentocht 125 km – om 9.00 uur start een molentocht voor toerrijders van 125 km lang. Voor de getrainde fietser een unieke mogelijkheid de vele mooie molens die West-Friesland rijk is te bewonderen. Start en einde van de tocht is bij Molen de Hoop. Deelname is gratis.
Inschrijving is noodzakelijk en kan door opgave voor 1 april via mail: nico@toerclubwervershoof.nl

Dorpentocht van 40 km – tussen 11.00 en 12.00 uur kan ook de iets minder geoefende fietser starten aan een toertocht die door het prachtig West-Friese landschap en door omliggende dorpen zal leiden. Een 40 km lange tocht die ook weer bij Molen de Hoop zal eindigen. Deelname is gratis. Inschrijving niet nodig.

Beide fietstochten worden gesponsord door Woningstichting het Grootslag.

Reageren via facebook