Weerbericht Medemblik 20 februari – regenachtig herfstweer

wv0220

Medemblik – Vandaag hebben wij een herfstachtige dag, er waait bij vlagen een stevige zuidenwind en ook valt er regelmatig wat regen al zal dat niet heel veel zijn. De temperatuur is ook herfstachtig hoog met 10 á 11 graden. Vannacht daalt de temperatuur naar 6 graden maar blijft de kans op regen aanwezig.

Vrijdag is het overwegend droog maar een enkele spat regen is niet uitgesloten. De temperatuur loopt op naar 9 graden bij een vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. In de nacht naar zaterdag klaart het op en daalt de temperatuur naar 3 graden waarbij het vlak boven de grond kan afkoelen tot rond het vriespunt.

Het weekend begint wisselvallig met op zaterdag zon maar ook zeker kans op een spat regen bij maximaal 9 graden, zondag is overwegend zonnig en loopt de temperatuur weer op richting de dubbele cijfers, 10 á 11 graden.

Na het weekend is het weer zeer zacht voor de tijd van het jaar maandag wordt het een voorjaarsachtige 12 á 13 graden, ook de rest van de week blijft het zeer zacht al neemt de wisselvalligheid wel toe en stijgt ook de kans op neerslag.