7.2 C
Medemblik
24 november 2020 01:46
Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Laos – Acht jaar!

IMG_3987

Medemblik|Laos – Ineke en Ron van Breukelen fietsen 3 maanden lang door de ‘Gouden Driehoek’ van Zuidoost-Azië. Zij proberen elke dag hun avontuur van die dag op te schrijven en met jullie te delen. Soms is er geen internet dan plaatsen wij het nieuws een paar dagen later, daarom leest u het verslag van woensdag vandaag op de website.

Vandaag kennen we elkaar 8 jaar! In die tijd zijn we ruim een jaar samen op vakantie geweest en hebben we qua kilometers ongeveer de halve aardbol rondgefietst! En daar gaan we nog een tijdje mee door, want we zijn nog erg blij met elkaar!!

Vanmorgen zijn we weer met een bootje van het eiland afgegaan. Het was een mooi tochtje van ongeveer 20 minuten naar de overkant. De boot kon niet helemaal aan de kant afmeren, dus we moesten even door het water met onze fietsen en bagage. Aan de oever was het een drukte van belang. Waarschijnlijk is deze plaats een belangrijke plek voor de eilandbewoners om hun boodschappen te doen. Veel bootjes die van alles aan het inladen waren.

Een korte etappe vandaag van ruim 11 km. Er zijn hier namelijk watervallen te zien en die wilden we bekijken. Om het te combineren met de overtocht en dan nog een flinke afstand fietsen zagen we niet zo zitten, dus we besloten hier een hotelletje te nemen.

De Khonphapeng watervallen waren indrukwekkend om te zien, heel breed en met een verval van 15 meter. Wij zijn hier in de droge tijd, in de regentijd moet het helemaal enorm zijn! Er om heen waren veel restaurantjes en allerlei stalletjes waar van alles te koop was. Opvallend was dat er heel weinig toeristen waren, vooral als je bedenkt dat dit de grootste watervallen van Azië zijn!

[youtube http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4Vw1GYnG3k8]

We zijn een tijdje in het park gebleven, lekker koffie gedronken, stalletjes bekeken en geluncht. De rest van de middag op onze kamer bij de airco gezeten, het is behoorlijk warm buiten.

Morgen fietsen we Cambodja binnen, een nieuw land voor ons. We zijn benieuwd hoe het daar zal zijn.

Reageren via facebook