Weerbericht Medemblik 19 februari – zeer zacht

wv0219

Medemblik – Kijkend naar het weerbeeld denkt je toch niet dat je nog maar in februari bent maar eerder eind maart of zelfs in april. Hoge temperaturen, regenachtig inplaats van sneeuw en lage temperaturen. De kans dat de winter ook nog komt wordt met de dag kleiner en kleiner. Deze maand zal de winter zeker niet meer komen en zoals de laatste berekeningen nu laten zien ook de eerste 2 weken van maart niet.

Vandaag is het bewolkt en kan er een enkel spatje regen vallen. In de middag is er zo nu en dan ook ruimte voor de zon. De temperatuur loopt naar 9 á 10 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Vannacht koelt het af naar 5 graden.

Morgen is het ook een bewolkte dag met tegen de avond een toenemende kans op neerslag bij een temperatuur die weer in de dubbele cijfers duikt, 10 á 11 graden. De wind is vrij krachtig uit het zuiden.

Na donderdag verdwijnt de neerslagkans vrijwel geheel en maakt plaats voor de zon. De wind blijft uit het zuiien tot zuidwesten waaien en schommelt tussen de 3 en 4Bft. Ook het aankomend weekend verloopt vrij zonnig en droog met temperaturen van rond de 11 graden