4.1 C
Medemblik
22 januari 2021 01:18
Medemblik Actueel.

Toneelvereniging St. Pieter nominatie van Man bijt Hond

Medemblik – In aanloop naar de Oscarverkiezing op zondag 2 maart brengt Man bijt Hond  in hun jubileumjaar een speciaal eerbetoon aan deze bijzondere filmprijs met de ‘Man bijt hond Oscarverkiezing’. Want niet alleen in Hollywood, maar ook in Nederland loopt veel acteertalent rond.

Daarom zijn zij op zoek gegaan naar amateurverenigingen die willen laten zien wat ze kunnen. De theatergroepen spelen filmscènes uit bekende films, zoals Moulin Rouge en The Sound of Music. De opdracht is dat ze deze zo precies mogelijk naspelen. Zij maken kans op de felbegeerde Man bijt hond Oscar.

Wie doen er mee?

Vanuit het hele land zijn deze vijf geselecteerd om mee te doen: het Friese “Nim it sa it is”, het Klein Rotterdams Toneel, St. Pieter uit Medemblik, vereniging Ontwaakt uit Huizen en Tot Ieders Genoegen uit Leiden.

Eerder kwamen ze al bij elkaar in Pathé Tuschinski om er achter te komen met welke scène zij gaan strijden voor de ‘Man bijt hond Oscar’. De afgelopen weken hebben de verenigingen gerepeteerd, kostuums gemaakt, decorstukken ontworpen en geoefend op de ultieme filmkus. Aan hen is nu de zware taak om één minuut uit een legendarische film zo nauwkeurig mogelijk na te spelen.Hoe verloopt de uitreiking?

De winnaar wordt gekozen door het publiek. Tot 28 februari kan het publiek stemmen in de categorieën Beste Filmscène, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Decor & Aankleding. Hier kan er gestemd worden: http://www.manbijthond.nl/wie-krijgt-de-man-bijt-hond-oscar-stem-op-de-beste-nagespeelde-scene. Op maandag 3 maart wordt in de uitzending de winnaar(s) bekend gemaakt.

Reageren via facebook