Steunpunt Zorg voor Welzijn zoekt buddy's

steunpunt

West-Friesland – Via het Steunpunt zetten enthousiaste en ervaren vrijwilligers zich in West-Friesland in als maatje of buddy voor mensen met een psychiatrische-, verstandelijke, lichamelijke beperking, dementerenden en mensen in de laatste levensfase. Daarnaast Biedt het Steunpunt ruimte voor nabestaanden met het verwerken van hun verlies, door middel van één-op-één begeleiding of gespreksgroepen voor lotgenoten. En kunnen mantelzorgers bij het Steunpunt terecht voor informatie, coaching en ondersteuning.

Gezocht!
Een vrijwilliger met kennis van juridische en financiële zaken aangaande thuis administratie ter begeleiding van onze Budgetbuddies+. Naast het beantwoorden van vragen, is het meelezen van verslagen onderdeel van de taken. 

Lijkt je dit een leuke uitdaging en ben je 1 à 2 dagdelen per week tijdens kantoor uren beschikbaar? Mail of bel dan gauw! 

Oranje Fonds steunt Steunpunt Zorg voor Welzijn met € 25.000 voor BudgetBuddy ABC
Met deze ondersteuning zal Steunpunt Zorg voor Welzijn in 2014 vrijwilligers inzetten bij mensen, die minder taalvaardig zijn en moeite hebben met het lezen van administratieve post. De Budgetbuddy’s ABC helpen met het op orde brengen van de thuisadministratie en met het inzichtelijk maken van en grip krijgen op de persoonlijke financiën. Daarnaast worden in 2014 workshops voor Budget en Lifestyle georganiseerd.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats inde samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 Wil je BudgetBuddy ABC worden of meer informatie? Neem dan contact op via info@szvw.nl of 0229 – 272196.

Word buddy en heb een gratis hobby!
Steunpunt Zorg voor Welzijn probeert altijd een zo goed mogelijke match te maken tussen vrijwilligers en hun maatjes. Daarom zijn we regelmatig opzoek naar nieuwe mensen. In het schema hier onder kunt u lezen welke vragen er bij ons open staan. Bent u de match? Reageer dan snel via de e-mailknop of via 0229 – 272196!

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.