Ombudsteam Medemblik van start

Ombudsteam Medemblik
Ombudsteam Medemblik

Medemblik – Waar alle politieke activiteiten de komende weken draaien om de gemeenteraadsverkiezingen, draait het in het Ombudsteam Medemblik om ondersteuning voor de komende jaren. Het draait ook niet om politiek, niet om de PvdA het draait om mensen die even vastlopen.

In het woud van organisaties, regelingen, wetgeving en procedures is het vaak lastig zoeken. Waarom krijgt men die toeslag niet, wie is er als je echt even verzorging nodig hebt, waarom wordt iemand afgewezen voor een woning en zijn de kosten voor die aanmaning echt zo hoog?

Vragen die op mensen afkomen. Meestal kan de gemeente, de uitkeringsorganisatie, de verzekering of de organisatie prima helpen. Maar nog te vaak lopen mensen ergens onderweg vast, blijven vragen houden, weten de weg niet en worden niet gehoord.

Met het Ombudsteam Medemblik probeert de PvdA juist op die momenten te helpen. Mensen hebben zelf al van alles geprobeerd en zijn er niet uitgekomen. Vaak is luisteren en uitleggen al genoeg, maar als er meer nodig is kan het Ombudsteam informeren, de weg wijzen, meekijken met die belangrijke brief en luisteren als mensen even hun ervaring willen delen.

Tom Beuker, Els Meester, Astrid Streumer en Dick Visser zijn de vaste leden van het Ombudsteam. Mensen met een groot eigen netwerk en heel veel contacten. Ieder op een speciaal terrein. Maar ze hebben ook ingang in de netwerken van mensen om hen heen. In de gemeente, in de regio en landelijk. Er zijn landelijk al 180 PvdA Ombudsteams. Al de vragen en problemen die daar voorbij gekomen zijn, helpen ook om vragen te kunnen beantwoorden. Niet voor alles zal er een oplossing zijn of komt het gewenste antwoord op een vraag. Weet dan wel waarom dat is en blijf niet zitten met onbegrip of boosheid. Als er wel iets mogelijk is helpt het Ombudsteam die kansen te benutten.

Het ombudsteam Medemblik
Het ombudsteam Medemblik

Het Ombudsteam heeft ook contacten met de politiek. Niet als partij, niet als woordvoerder in de Raad of als onderhandelaar maar wel met kennis en ervaring. Als een vereniging niet weet hoe ze de politiek moet benaderen, als buurbewoners niet weten waar ze terecht kunnen of als men niet weet of een advocaat kan helpen, komt het Ombudsteam in beeld. Zij kennen de procedures, kennen de mensen en kunnen zelfs een informatieavond organiseren waar de mensen met eenzelfde probleem met elkaar in gesprek gaan en misschien samen weer verder kunnen.

Kortom waar men tegen problemen aanloopt die men op eigen kracht niet kan oplossen, met vragen blijft zitten of tegen onbegrip aanloopt is het de moeite waard om te kijken of het Ombudsteam Medemblik iets voor u kan doen. Dat gaat nooit zonder toestemming en men hoeft geen lid te zijn van de PvdA.

Het Ombudsteam Medemblik is te bereiken via pommedemblik@gmail.com of via onze Facebook pagina POM Medemblik.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.