10.1 C
Medemblik
29 mei 2020 04:32
Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Laos – Een lange, rechte en warme weg

Een lange, rechte en warme weg

Medemblik|Laos – Ineke en Ron van Breukelen fietsen 3 maanden lang door de ‘Gouden Driehoek’ van Zuidoost-Azië. Zij proberen elke dag hun avontuur van die dag op te schrijven en met jullie te delen. Soms is er geen internet dan plaatsen wij het nieuws een paar dagen later, daarom leest u het verslag van maandag vandaag op de website.

Gisteravond nog gezellig gezeten met een Amerikaans damesstel en een Frans stel die ook in hetzelfde hotel zaten.

Vanmorgen na een lekker ontbijt weer op de fiets gestapt. Eerst 10 km terug, over de rode, stoffige gravelweg, naar de hoofdweg, weg 13. In ons boekje stond dat het een lange, rechte weg was, maar er werd ook genoemd dat we 15 bruggen over gingen. Door deze beschrijving hadden wij een afwisselende route verwacht met veel riviertjes. Het bleek even anders. We gingen inderdaad veel bruggen over, maar veel riviertjes stonden droog. Verder was het inderdaad een lange weg en de omgeving had door de droogte wel wat weg van een woestijn.

Het was erg warm, het kwik liep op tot boven de 40 graden en dat terwijl we 90 km moesten fietsen! Dat was dus flink zwoegen en regelmatig even ergens een schaduwplekje opzoeken met een verfrissend drankje.

Na 90 km kwamen we bij de Mekong. Ons eindpunt was het Khong island en daar kan je alleen met een bootje naar toe. Op de kade stonden er verschillende bootmannen klaar en al snel reden we onze fietsen op een soort catamaran, zelfgemaakt van 2 smalle bootjes met een vlot erop. De overtocht was mooi en ging rustig. De omgeving is prachtig, het gebied hier heet “vierduizend Eilanden” en er liggen dus heel veel kleine eilandjes in de Mekong.

Aan de overkant werden we meteen opgevangen door een man van een Guesthouse en zo hadden we ook ons onderdak geregeld. Blij dat we er waren!

Eén van de favoriete activiteiten voor toeristen op dit eiland is fietsen, maar daar hadden wij niet zo’n trek meer in. We hebben lekker gegeten en wat rond gekeken. Op het veld naast ons Guesthouse was een grote groep jongens aan het voetballen. Nu is het hier ook heel droog en stoffig en de wedstrijd was dan ook in een grote stofwolk!

Tijdens het avondeten kwam de maan op boven de Mekong. Heel bijzonder, dat zien we de laatste dagen. Het is dan al donker en dan zie je een bijna rode maan aan de horizon omhoog komen. Nooit eerder hadden we dat gezien.

Reageren via facebook