16.8 C
Medemblik
28 mei 2020 18:18
Medemblik Actueel.

Alcomobilisten raken rijbewijs kwijt na aanhouding

Wervershoof, Wognum – Zondag heeft de politie in West-Friesland twee drankrijders aangehouden. Op de Dirk bijvoetweg in Wervershoof werd zondagavond een 31-jarige Poolse vrouw aangehouden.

De politie kreeg een melding dat een auto, met gedoofde lichten, over de Markerwaardweg slingerde. Op de Dirk Bijvoetsweg stopte het voertuig en waren de agenten snel ter plaatse om een blaastest af te nemen. De bestuurder bleek ruim drie keer zoveel drank op te hebben als is toegestaan en moest haar rijbewijs inleveren. 

Op de A.C. de Graafweg in Wognum werd zondagochtend vroeg, omstreeks 3:30 uur, een bromfietser aangehouden. De 36-jarige bestuurder uit Benningbroek had onder invloed van drank een aanrijding veroorzaakt. De man had een voetganger over het hoofd gezien die bij de aanrijding ten val kwam. Het slachtoffer was door medewerkers van de ambulance nagekeken maar had geen (ernstige) verwondingen aan de aanrijding overgehouden en mocht snel naar huis. De bestuurder van de scooter bleek de alcohollimiet te hebben overschreden en kreeg een proces-verbaal.

Reageren via facebook