8.8 C
Medemblik
22 september 2020 09:33
Medemblik Actueel.

30 km-zone in Zwaagdijk-West

Zwaagdijk-West – Van maandag 3 maart tot en met vrijdag 21 maart wordt het wegvak tussen Zwaagdijk 360 en 408 een 30km-zone. “Een goed overleg heeft geleid tot een breed gedragen product”, stelt wethouder Kasper Gutter. Want hoewel het plan komt uit het Gemeentelijke Verkeersveiligheidsplan 2012, waarin alle voorgenomen maatregelen staan, is de inrichting met uitvoerige inspraak tot stand gekomen.

Wat verandert er allemaal?

Het gedeelte bij de kerk en de basisschool krijgt rood asfalt (dat de 30km-zone extra moet laten opvallen), er komen bloembakken en er komen wegversmallingen . Attentieborden met LED signaallampen moeten bij de basisschool verkeersdeelnemers erop wijzen dat ze in een 30km-zone rijden, net als de portaalborden bij het begin van de zone. De openbare verlichting wordt aangepast met dezelfde type palen als in Zwaagdijk-Oost centrum.

Tijdens de werkzaamheden kunnen alleen (brom) fietsers en voetgangers gebruik maken van de weg. Het overige verkeer wordt met borden omgeleid. Het project wordt voor een deel gefinancierd door de provincie Noord-Holland. Heeft u nog vragen? Bel dan met Cees Vis Via (022) 85 60 00.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?