Medemblik Actueel.

Algemeen

Medemblikkers fietsend door Laos – Olifanten

Medemblik|Laos – Ineke en Ron van Breukelen fietsen 3 maanden lang door de ‘Gouden Driehoek’ van Zuidoost-Azië. Zij proberen elke dag hun avontuur van die dag op te schrijven en met jullie te delen. Soms is er geen internet dan plaatsen wij het nieuws een paar dagen later, daarom leest u het verslag van zaterdag vandaag op de website.

Vanmorgen een akelig begin van onze fietstocht. We fietsten langs een plek waar net een brommerongeluk had plaatsgevonden. De jongen lag naast zijn brommer en het zag er helemaal niet goed uit. We waren er nog een heel tijdje van slag van. Zo zie je weer hoe kwetsbaar je bent in het verkeer.

We hebben in de afgelopen dagen een paar beslissingen genomen over onze te fietsen route. Zo hebben we een extra rondje, het Bolavenplateau, geskipt. Het schijnt wel erg mooi te zijn, maar ja, we moeten kiezen en we zien al heel veel moois! Ook een uitstapje naar een oude tempel laten we schieten, bij elkaar scheelt dat een dag of 5.

Vandaag hebben we precies 60 km gefietst. Onderweg stonden er heel veel stalletjes met witte knollen. We weten niet wat het zijn. Het blijft bijzonder dat dan ineens iedereen hetzelfde langs de weg verkoopt! Bij een stalletje vroeg ik of ik foto’s mocht maken en dat mocht. Toen de foto gemaakt was, kreeg ik van één van de meisjes een knol mee, lief!

Overal zijn ze in Laos aan de wegen aan het werk. Dat betekent vaak een slecht wegdek en heel veel stof. Van al die stof waren we dorstig geworden en bij een winkeltje kochten we 2 flesjes cola. Omdat het bankje bij de winkel in de felle zon stond, mochten we bij de mevrouw in de woonkamer zitten. Zo zaten we gezellig op de bank en konden we meteen eens binnen kijken.

De laatste 10 kilometers gingen over een gravelweg door een natuurpark. We dachten dat we al veel stof gehad hadden, maar dit was heel erg. Dus mondkapjes maar weer voor gedaan, want als er een wagen voor bij kwam, en dat waren er heel wat, was het een wolk van stof.

Maar het was de moeite waard, want we zitten nu in een prachtig eco-resort. Vanaf onze veranda kijken we uit over een gebied waar olifanten rondlopen. We zien er steeds een stuk of 5. Ze hebben hier hele luxe bungalows en de eco- bungalows met gedeeld sanitair. Wij hebben het laatste en die is prima. Voor wie nieuwsgierig wordt dit is hun website.

Reageren via facebook