18.5 C
Medemblik
25 mei 2020 21:44
Medemblik Actueel.

Mariska Huisman wint sprint KPN Grand Prix Falun

Andijk|Falun – Alle barre weersomstandigheden ten spijt werd de wedstrijd bij de dames een spannende.. Een stormachtige wind samen met zware sneeuwval zorgden ervoor dat er een kopgroep van zeven vrouwen overbleef die om de winst gingen strijden.

In deze kopgroep ook de uit Andijk afkomstige Mariska Huisman die samen met Foske Tamar en Carla Ketellapper om de zege gingen sprinten.  Mariska Huisman wist nipt voor deze 2 vrouwen haar schaats over de streep te prikken. 

Lang voor Huisman de zege opeiste waren al tientallen vrouwen gestopt.  De combinate van de stormachtige wind, het zachte ijs en de soms zware sneeuwjacht maakte het voor vele vrouwen te zwaar om de rit uit te schaatsen.

 

Reageren via facebook