Weerbericht Medemblik 14 februari – Op naar de volgende storm

wv0214

Medemblik  – De atmosfeer wil maar niet tot rust komen en daardoor blijven wij dagelijks met herfstachtige omstandigheden te maken houden. Ook vandaag en het aankomend weekend zal weer in het teken staan van veel wind en van tijd tot tijd regen.

Vandaag begint aangenaam met een zonnetje met soms wat wolkenvelden, maar vanmiddag trekt de bewolking dicht en komt er vanuit het zuidwesten de eerste regen onze regio binnendrijven. Ook de wind neemt toe toe hard. De temperatuur loopt op naar zo’n 8 á 9 graden.  Vanavond draait de wind naar het zuidwesten en neemt toe tot krachtig 7Bft, hierbij zijn zware windstoten tot 85km/pu niet uitgesloten. Het gaat ook regelmatig stevig regenen.

Zaterdag wordt een lenteachtige dag wat de temperatuur betreft, die loopt in de middag op tot boven de 10 graden mogelijk zelfs 12 graden. Maar daar houdt het dan ook wel mee op wat het lenteachtige aspect betreft. De wind neemt toe tot stormachtig 8Bft en er trekken een paar fikse buien over sommige gaan gepaard met onweer.

Zondag waait het niet zo hard als zaterdag maar het is nog steeds zeer onstuimig. De temperatuur loopt opnieuw op tot rond de 10 graden waar het normaal niet warmer wordt dan zo’n 5 graden.

Na het weekend blijven wij dit weerbeeld houden al kan het tijdens nachtelijke opklaringen afkoelen tot rond het vriespunt en dus neemt de kans op gladheid op bruggen en viaduchten toe.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.