12.5 C
Medemblik
4 augustus 2020 04:23
Medemblik Actueel.

Reünie befaamde rockcoverband Mainstream in Wervershoof

Mainstream

Wervershoof – Rockcoverband Mainstream, dat in de jaren ’90 een bekende naam was in het Noord-Hollandse uitgaansleven, geeft op 22 februari een reünieconcert in Café De Hoek in Wervershoof.

De band rond zangeres Wendy Spierdijk wordt deze avond bijgestaan door Candiru, dat eveneens voor één optreden samenkomt, en de West-Friese rockformatie M.I.N.D. Onder de naam Corner Rock wordt vanaf 20.00 uur de beste rockmuziek uit de jaren ’80, ’90 en ’00 gespeeld. De zaal gaat om 20.00 uur open. Kaarten kosten € 7,50 aan de deur en € 5,- in de voorverkoop bij Café De Hoek en Videotheek Knijn.

De bands

Mainstream was in het laatste decennium van de vorige eeuw één van de meest bekende coverbands uit Noord-Holland. Zangeres Wendy Spierdijk was voor Mainstream onder meer actief in Brooklyn, terwijl gitarist Marcel Kaandorp onder meer bekend was van Liever Live. Met Mainstream speelden zij, samen met gitarist Robin Verweij, bassist Job de Jong en drummer Gerard van der Linden Vooren met verve nummers van Anouk, Metallica, Skunk Anansie en de Stone Temple Pilots.

Candiru was aan het einde van de jaren ’90 één van de vreemdste eenden in de muzikale bijt. Het sextet uit Langedijk speelde de rock van dat moment, maar schuwde daarbij geen enkel avontuur. Naast nummers van bands als Pearl Jam brachten de (toen) jonge honden ook nummers van onder meer Tool en System of a Down ten gehore.

De avond wordt gecompleteerd door M.I.N.D., wat staat voor “Made in Noord-Holland, Denk”. M.I.N.D. treedt regelmatig op in West-Friesland, waar zij het publiek stevige, vol overgave gespeelde klassieke rock en grunge voorschotelt

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?