Medemblik Actueel.

Algemeen

Medemblikkers fietsend door Laos – Twee grenzen over

IMG_7837

Medemblik|Laos – Ineke en Ron van Breukelen fietsen 3 maanden lang door de ‘Gouden Driehoek’ van Zuidoost-Azië. Zij proberen elke dag hun avontuur van die dag op te schrijven en met jullie te delen. Soms is er geen internet dan plaatsen wij het nieuws een paar dagen later, daarom leest u het verslag van donderdag vandaag op de website.

Vanmorgen op ons balkon ontbeten met een prachtig uitzicht over de Mekong. Gisteravond zat ik hier ook en zag ik een prachtige visarend boven het water vliegen.

We begonnen onze route met de verkeerde kant op te rijden. Dit bracht ons bij een mooie tempel boven op een heuvel. Na een paar mooie plaatjes gemaakt te hebben reden we weer terug de heuvel af de goeie richting op.

De afgelopen 2 weken reden we langs de Mekong en zagen we Laos aan de overkant liggen. Vandaag gingen we eerst een stukje van de Mekong af en loopt de grens tussen Laos en Thailand ook over land aan onze kant van de Mekong. Na 30 km kwamen we aan de grens met Laos. Ons visum voor Thailand verliep ook precies vandaag dus we moesten het land uit. Bij de grens verliep alles vlot, uitreisstempel, visum regelen en we konden weer door fietsen.

Het laatste stuk van 45 km was over een lange weg met weinig schaduw en het was erg warm, afzien dus. We zijn af en toe gestopt bij een stalletje langs de weg voor een koel drankje. Bij het eerste stalletje werd er ijs in een plastic zakje gedaan waar de cola ingegoten werd, rietje er in en we konden lekker drinken. We mochten op een bankje onder het afdak komen zitten.

Bij het tweede stalletje werden we ook goed verzorgd. De frisdrank kwam uit de koelkast en voor ons zakje chips kregen we een schaaltje. Omdat we er waarschijnlijk erg verhit uitzagen werd er een ventilator onze kant opgeschoven en aangezet, heerlijk!

Gedurende deze rit overschreden we nog een grens. We zijn namelijk boven de 2000 km gekomen vandaag! Om precies te zijn 2009 km.

Ons eindpunt voor vandaag was Pakse. Hiervoor moesten we eerst nog een brug over. Een enorme brug over de inmiddels heel brede Mekong rivier. In Pakse blijven we 2 dagen.

Reageren via facebook