Veldinspecteur op zoek naar karakteristieke panden in Medemblik

Medemblik – Deze maand start architectuurhistoricus mevrouw drs. C.C. Haster-de Leeuw met een aanvullend veldonderzoek in onze gemeente. Zij onderzoekt of alle cultuurhistorische waardevolle objecten op de lijst van karakteristieke panden staan.

Zo voert mevrouw Haster overleg met historische verenigingen en fotografeert zij karakteristieke panden vanaf de openbare weg. Eigenaren van karakteristieke panden hoeven niets te doen. Als er wijzigingen zijn of als er nieuwe panden op de lijst komen, worden eigenaren ingelicht.

Toerisme en prettiger wonen

Monumenten en karakteristieke panden zijn belangrijk voor de gemeente. Toeristen zijn er heel gevoelig voor, het is aantrekkelijk. Ook is uit onderzoek gebleken dat het prettiger wonen is in een omgeving van monumentale panden. En het is echt niet zo dat bewoners niets meer mogen als ze in een monument of karakteristiek pand wonen.

Meer informatie

Hebt u vragen? Neem dan contact op met mevrouw M. Laan-Steltenpool, sector Ruimte via (0229) 85 60 00 of via miranda.laan@medemblik.nl