Medemblik en Stichting Behoud Nederlandse Kermissen tekenen samenwerkingsovereenkomst

ondertekenen kermissen

Medemblik – Op woensdag 12 februari tekenden de Stichting Behoud Nederlandse Kermissen (SBNK) en de gemeente Medemblik een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente zet als eerste gemeente de kermissen ‘in de markt’. Deze samenwerking zorgt ervoor dat kermissen behouden kunnen blijven en goed kunnen verlopen. Vanaf 2012 was de uitvoering van de kermissen al voor een groot deel in handen van het SBNK.

Een belangrijk argument voor de samenwerking was het streven om alle plaatselijke kermissen te behouden. De samenwerking leverde de afgelopen twee jaar positieve resultaten op. Door de betrokkenheid en inzet van de organisatie blijven de kermissen goed georganiseerd, zijn er geen kermissen afgehaakt en hebben er niet of nauwelijks ordeverstoringen plaatsgevonden. Een aantal andere gemeenten hebben ook voor deze aanpak gekozen.

Kortom, er zijn voldoende redenen om de samenwerking opnieuw voort te zetten, maar dan voor een langere periode (meerjarenovereenkomst). Vanaf 2014 zullen ook de kermissen van Andijk en Zwaagdijk-Oost door SBNK uitgevoerd worden. Daarmee vallen dan 14 kermissen onder de regeling.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.