13.4 C
Medemblik
26 september 2020 21:19
Medemblik Actueel.

Invoering van de Warmtewet

Invoering van de Warmtewet

Medemblik – Per 1 januari 2014 ging de Warmtewet in. Die geldt voor iedereen die een woning huurt met een gemeenschappelijke installatie voor levering van warmte en/of warm water. Bijna 1300 huurders van Intermaris maken gebruik van zo’n gemeenschappelijke installatie. Zij ontvangen een brief over de veranderingen.

Warmtewet beschermt
Wie is aangesloten op een gemeenschappelijke installatie kan niet zelf kiezen voor een warmteleverancier. Omdat er bij de warmtelevering sprake is van een monopolie, biedt de Warmtewet bescherming tegen mogelijk te hoge tarieven, storingen en niet-transparante levering en/of facturatie van warmte en warm water. 

Wat verandert er
In de praktijk verandert er voorlopig niets. Intermaris levert zoals altijd warmte en warm water. In sommige complexen gaat Intermaris een extra meter plaatsen bij de gemeenschappelijke installatie. Ook de regeling rond de voorschotten en de eindafrekening blijft hetzelfde. Dit betekent dat het voorschotbedrag niet verandert voordat huurders de eindafrekening over het jaar 2013 hebben ontvangen. De afrekening 2014 gaat er wel iets anders uitzien. In het tweede kwartaal van 2014 weten we meer over het effect op de energiekosten van de 1300 huurders op wie de wet betrekking heeft. Daarover informeren ze dan nader. Voor 1 april ontvangen deze huurders nieuwe Algemene Voorwaarden met daarin bepalingen over het leveren van warmte en warm water.

Wilt u nu al meer lezen over de Warmtewet, ga dan naar de website van Autoriteit Consumenten & Markt, via www.acm.nl en zoek dan op: Warmtewet.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?