23.3 C
Medemblik
13 augustus 2020 05:28
Medemblik Actueel.

Bankgiroloterij doneert 500.000 euro aan Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Stoomtramlocomotief 26 rijdt nog hele zomer

Medemblik|Hoorn – De Museumstoomtram tussen Hoorn en Medemblik krijgt bijna een half miljoen voor de realisatie van een stationsgebouw in Hoorn. Toen de NS het station in Hoorn ging gebruiken, was er geen plaats meer voor de stoomtram. De 130.000 bezoekers per jaar hebben straks onderdak bij slecht weer en het gebouw krijgt een museum en een café.

De Museumstoomtram is een van de culturele instellingen die dinsdagavond tijdens het Goed Geld Gala in De Nieuwe Kerk in Amsterdam in de prijzen viel. De BankGiro Loterij kan dit jaar 62,5 miljoen euro verdelen onder 70 organisaties. Het is de helft van het geld dat Nederlanders het afgelopen jaar inlegden in de loterij, schrijft RTVNH op haar website.

Met steun van ruim 3 ton komt er op het rondreizende theaterfestival De Parade straks een ‘Parade Museum’. Singer Laren krijgt 1 miljoen om het museum en het theater op te knappen. Wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam krijgt bijna een miljoen. Met het geld wordt het dak omgetoverd tot een ‘stadsplein’ met negen sculpturen die reageren op de elementen zon, water en wind.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?