17.3 C
Medemblik
3 augustus 2020 17:11
Medemblik Actueel.

Medemblikkers fietsend door Laos – Phu Pa Thoep

IMG_3693

Medemblik|Laos – Ineke en Ron van Breukelen fietsen 3 maanden lang door de ‘Gouden Driehoek’ van Zuidoost-Azië. Zij proberen elke dag hun avontuur van die dag op te schrijven en met jullie te delen. Soms is er geen internet dan plaatsen wij het nieuws een paar dagen later, daarom leest u het verslag van zondag vandaag op de website.

Vanmorgen het uitgebreidste ontbijtbuffet gehad tot nu toe en dat op de 6e verdieping van het hotel met prachtig uitzicht! Dus met volle maag weer op de fiets. Onderweg kwamen we nog een Rotterdammer tegen die ook aan het fietsen was.

We hadden een korte route vandaag met een leuk uitstapje tussendoor. Na 16 km kwamen we bij het nationaal park Phu Pa Thoep. In dit park waren bijzondere rotsformaties te zien waar je tussendoor kon wandelen. Een mooi gezicht.

Het is een toeristische trekpleister en er kwamen bussen vol mensen naar toe. Toen we na onze wandeling wat gingen drinken zaten we tussen een groep Thaise toeristen. De mensen vonden het erg interessant dat wij er bij kwamen zitten, veel gegiechel en gelach. Twee dames kwamen een praatje met ons maken, in het Thais, dus we hebben geen idee wat ze zeiden, maar wel gezellig! Ook wilden ze ons graag even aanraken, de een aaide over mijn been en de andere dame bevoelde uitgebreid onze armen. Waarschijnlijk wilde ze even voelen hoe wit voelt, en dat terwijl wij vinden dat we al bruin zijn!

Nog ruim 20 km en we waren al weer op plaats van bestemming, Don Tan. We hebben een prachtige bungalow aan de Mekong met geweldig uitzicht. Het was nog even de vraag of ze hier vegetarisch eten hadden. In eerste instantie zei een man van niet, maar daar kwamen we ook uit en we hebben heerlijk gegeten.

De middag lekker voor onze bungalow gehangen. Ron aan het werk voor Reqards en ik vogeltjes spotten. Er stond voor ons huisje een palmboom met een tros vruchten waar mooie kleine vogeltjes op af kwamen en daar wilde ik natuurlijk een foto van! Net als op al onze andere overnachtingen lopen er kleine salamanders langs de muur, dus die ook maar eens op de foto gezet.

Inmiddels is het donker en horen we buiten de krekels kraken, de kikkers kwaken en af en toe een gekko, “gekko” roepen.

fiets2

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?